002 food 8 002 food 11 002 food 10 002 food 7
 

Rólunk

_______________________

A PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. családi vállalkozásként alakult 1993 márciusában. Az alapító, idősebb Süllős Gyula koncepciója egy olyan társaság létrehozása volt, amely nem csupán képes részt venni a közétkeztetési piac élesedő árversenyében, de mindezt minőségi kínálattal teszi. Süllős Gyula hitt abban, hogy a közétkeztetésben is lehet minőségi szolgáltatást nyújtani. A tulajdonosokhoz köthető, kilenc társaságból álló cégcsoport ma a közétkeztetési piac vezető szereplője. Országszerte több mint 300 intézményt lát el, 1000 főállású alkalmazottat foglalkoztat, és naponta több mint 80 ezer fő részére biztosít étkezést, bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, idősotthonokban és szociális intézményekben. A cégcsoport képes a hét minden napján napi ötszöri étkezést biztosítani. Közel 170 konyhát üzemeltet, ezek egy része saját tulajdonban van, és több mint 80 saját tulajdonú gépjárműjével szállítja a kész ételeket az intézményekbe.

 

Naponta

_______________________

reggelitizoraiebeduzsonnavacsora

 

 

A társaság Magyarországon, egyedülálló módon, elsőként vezetett be öt különböző nemzetközileg elismert minőség biztosítási rendszert. A konyhák a HACCP Magyar Élelmiszerkönyv 2-1/1969 számú előírásainak és az ISO 22000 Élelmiszer-biztonsági rendszernek megfelelően működnek. A teljes vállalati működés ellenőrizhetőségét szavatolja az ISO 9001 Minőségirányítási rendszer, míg az ISO 14001 Környezetirányítási rendszernek való megfelelés a környezetvédelem, a hulladék-kezelés területén biztosít kiemelkedő teljesítményt. Az MSZ 28001:2008 (OHSAS 18001:2007) rendszer a munkahelyi egészségvédelem területén a munkavédelem átláthatósága mellett, megfelelően gondoskodik a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételeinek kialakításáról. Mindez látható és ellenőrizhető garanciát jelent a minőség folyamatos biztosítására.

Az étlapokat, menüsorokat minden esetben dietetikus szakemberek felügyelete mellett állítják össze – messzemenőkig figyelembe véve a megrendelők és a fogyasztók igényeit, elvárásit. Kiemelt figyelmet fordít a cég az egészséges életmód támogatására: a Vállalkozásunk Magyarországon elsőként vezette be a reformkonyhát a közétkeztetésben. A cégcsoport a rendelkezésre álló feltételek mellett minden szolgáltatási területen képes és kész biztosítani a legkülönfélébb diétás menüket is (tojás-, liszt-, tej érzékeny és hozzáadott cukormentes, pépes, epekímélő), amelyeket dietetikus bevonásával, a speciális előírásoknak megfelelő körülmények között készítenek szakemberei. A vállalatcsoport a lehető legnagyobb mértékben törekszik a helyi alapanyagok beszerzésére, a helyben élők foglalkoztatására.


A PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. folyamatosan figyelmet fordít munkatársai képzésére,

a legkorszerűbb technológiák alkalmazására, a minőség javítására

– mindezt nagyvállalatként is családias, kellemes hangulatban.

pensio cegcs szamok

Küldetésünk

_______________________

Cégünk alapítói hisznek benne, hogy a közétkeztetésben nyújtott magas minőségű szolgáltatások érezhető és pozitív kihatással vannak a fogyasztók életminőségére. Ezt a hitet tükrözi a társaság küldetése:

Azon kell dolgoznunk, hogy az általunk kiszolgált fogyasztók egészségesebbekké és életerősebbekké váljanak szolgáltatásaink által.

Az egészséges és jól táplált fiatalok jobban teljesítenek a tanulásban, a sportban és egyenletesebb teljesítményt adnak le a mindennapokban. A kiegyensúlyozott, orvosok által kontrollált diétás étkezést folytató szépkorúak aktívabb közösségi életet élnek társaikkal. A cégcsoport számára a társadalmi felelősségvállalás az üzleti alaptevékenység része – a társaság hitvallása szerint, minden cég visszaadni tartozik annak a társadalomnak, amely azt sikeres vállalkozássá tette. Társaságunk célja, hogy a teljes szolgáltatási területére kiterjedően bevezetésre kerüljön a Mintamenza program, mert úgy gondoljuk, hogy a tudatos táplálkozás a garanciája a sikeres életnek. Ennek a célnak az eléréséért intenzíven kampányolunk a magunk eszközeivel, legyen szó a döntéshozók, vagy a fogyasztók meggyőzéséről.

Reformétkeztetés elsőként

_______________________

Magyarországon az elsőként vezettük be a reformétkeztetést a közétkeztetési szektorban 2005-ben a XI. kerületben. Társaságunknál mindenkor, minden szolgáltatási területen számítógépes programmal a gyerekek korának megfelelően számolják ki a napi kalória, fehérje szénhidrát ásványi anyagok bevitelének mennyiségét. Ezt szakképzett dietetikus ellenőrzi, hogy valóban reformétkezés legyen a szolgáltatás.

reformetkeztetes elsokent01 

A reform étkeztetés fő szempontjai 

icon01
  • Csökkenteni kell a szénhidrát bevitelét, valamint a só használatát vissza kell szorítani
  • Növelni kel a fehérhúsok fogyasztását, mint a pulyka és csirke, hal
  • Tejes termékeknél a savanyított az ajánlott. (Joghurt, kefir, sovány egyszerű sajtok)
  • A magvas ételeket mennyiségét növelni kell.
  • A főzelékek heti kétszeri adagolása egyszerű étellel.
  • A vöröshúsok száműzése az étlapról, a nehéz ételek kizárása.
  • Naponta gyümölcs és ásványvíz fogyasztása, az édes sütemények abszolút korlátozása.
  • Reggelinél és uzsonnánál előnyben kell részesíteni a növényi alapanyagból készült kenős krémeket, mézet, gyümölcsteákat.
  • Csapvíz helyett minőségi ásványvíz.


TÁMOGATOTTJAINK

MAP01