Édesség, amit ki kell rántani? Első hallásra ez kissé bizarrnak tűnhet, de ha azt is hozzávesszük, hogy a banán magas rosttartalma miatt lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, máris sokaknak megjöhet az étvágya. Süllős Gyula, a modern közétkeztetés megalapozója is rendkívül fontosnak tartotta a gyümölcsök beépítését az étrendbe. Bundázzuk hát be bátran a banánt, és söpörjük be az érte járó elismerő kijelentéseket

 

Mézben forgatott rántott banán

 

Mézben forgatott rántott banán

Hozzávalók (4 főre):

4 db banán
2 db tojás
2 ek. liszt
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg fahéjas porcukor
2 t. vaníliás cukor
2 ek. méz

1 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítési mód:
A banán héját lehúzzuk, majd hosszában kettévágjuk és a mézben megforgatjuk. A tojást a liszttel simára keverjük, egy csipet sóval, vaníliás cukorral ízesítjük, a banánokat belemártjuk, majd zsemlemorzsába megforgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

 

TÁMOGATOTTJAINK

MAP01