A csevapcsicsa amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Látszólag nincs benne semmi különleges, hiszen a kis kolbászkaként megsütött darált és fűszerezett húsok szinte minden nép konyhájában megtalálhatók. A csevapcsicsa mégis más. Több mint egy étel: életérzés. Nem véletlenül mondogatják a Balkánon, hogy az ottani népeket Törökországgal leginkább a csevapcsicsa köti össze. Nekünk is érdemes megkóstolni, hisz már Süllős Gyula, a magyar közétkeztetést megreformáló mesterszakács is külön fejezetet szánt legendás könyvében a más népek konyhájával történő gasztronómiai ismerkedés fontosságának. Ne sajnálják hát önök sem a fáradságot!

 

Csevapcsicsa

 

Csevapcsicsa

Hozzávalók (4 főre):

20 dkg darált marhahús
20 dkg darált sertéshús
20 dkg darált pulykafelsőcomb
20 dkg darált kolozsvári szalonna
2 gerezd fokhagyma
1 kk. szódabikarbóna
só, bors

Elkészítési mód:
A darálékokat pépre zúzott fokhagymával és szódabikarbónával összegyúrjuk, sóval, borssal ízesítjük és 5 napig hűtőszekrényben érleljük. Sütés előtt a darált húst egy deszkán egyenletesen elterítjük és 8x3 cm-s rudakra osztjuk, majd egyenként henger alakúra formáljuk. Forró rostlapon állandó forgatás mellett szép pirosra sütjük. Mellé lila- és vöröshagymát adunk.

 

MAP01