Édes és sós íz egy tányéron? Ez az igazi ínyencek csemegéje! Ráadásul, ha Ön az egészséges életmód híve, duplán fog örülni a mézes csirkemell receptjének. Hisz már az egészséges közétkeztetés alapjait megfogalmazó Süllős Gyula is fontosnak tartotta, hogy minél több fehér hús kerüljön az étrendünkbe. A csirkemell pedig az egyik legjelentősebb fehérjeforrás. Nem csoda, ha egy ilyen ebéd után az ember valósággal szárnyakat kap…

 

Mézes csirkemell párolt zöldségekkel

 

Mézes csirkemell párolt zöldségekkel

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg csirkemell
2 ek. méz
2 ek. olaj
5 dkg vaj
80 dkg zöldség (mirelit)
só, bors

Elkészítési mód:
A csirkemelleket négyfelé osztjuk. Olajjal bedörzsöljük, sóval, borssal fűszerezzük és teflon serpenyőben alacsony lángon mindegyik oldalát megsütjük. Mézzel bekenjük és aranybarnára pirítjuk. A zöldségeket enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd a felhevített vajon fedő alatt rövid ideig pároljuk. A csirkemellet felszeleteljük és ízlésesen tálaljuk a zöldségekkel.

 

MAP01