A reformétkeztetés tízparancsolata

Süllős Gyula, a magyar közétkeztetés megújítója sajnos már kilenc éve nincs köztünk, de mindaz, amit megálmodott és létrehozott, a mai napig él és hatással van hétköznapi életünkre. Az általa megalapított PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. ugyanis pontosan azon szigorú elvek és minőségi követelmények alapján működik, melyeket még Süllős Gyula fogalmazott meg először, most pedig – mint szakmai örökséget – a fia viszi tovább. Tény, hogy Magyarországon elsőként a PENSIO vezette be a reformétkeztetést a közétkeztetési szektorban 2005-ben a XI. kerületben, és ők alkalmazták először a reformétkeztetés tízparancsolatát:

A reform közétkeztetés finom és olcsóbb, mint az otthon főzött étel

A közétkeztetés az egyik legnehezebb „műfaj” a gasztronómiában, mivel úgy kell tömegigényt kell kielégíteni, hogy közben rengetegféle szempontot kell figyelembe venni. Ilyen például a változatosság, a minőség, a fejlődésben lévő gyermekek szervezete számára fontos tápanyagok beépítése az étrendbe – no és persze mindezt az egészséges reformtáplálkozás jegyében kell megoldani. Süllős Gyulának sikerült megoldania ezt a látszólag szinte lehetetlennek tűnő feladatot, amikor megújította a magyar közétkeztetést.

Reformétkeztetés egyedülálló minőségben

A közétkeztetés és a minőség egyáltalán nem egymást kizáró fogalmak. Bizonyíték erre, hogy a magyar közétkeztetést megreformáló Süllős Gyula az általa 1993-ban létrehozott PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft.-vel bebizonyította, hogy a reformkonyha sikeres lehet a közétkeztetési piac élesedő árversenyében. Ma ez a kilenc társaságból álló cégcsoport a közétkeztetési piac vezető szereplője. Országszerte több mint 300 intézményt lát el, 1000 főállású alkalmazottat foglalkoztat, és naponta több mint 100 ezer ember egészséges és korszerű étkezéséről gondoskodik – méghozzá kiemelkedő minőségi követelmények között.

Olcsóbb lehet a reformkonyha, mint az otthoni főzés

Amikor az egészséges étkezés kerül szóba, sokan azzal söprik le az asztalról az érveket, hogy a reformételek sokkal drágábbak, mint a hagyományos ételek, és az elkészítésük is macerásabb. Ez azonban nem feltétlen igaz, sőt! Süllős Gyula, a magyar közétkeztetést megreformáló mesterszakács az általa alapított PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft.-vel a gyakorlatban bebizonyította, hogy az egészséges alapanyagokból készült ételek még olcsóbbak is lehetnek, mint a büfében megvásárolt cukros üdítő vagy a sós rágcsálni való. A közétkeztetésben először ők vezették be a reformkonyhát.
 
MAP01