sajto01

Süllős Gyula, a magyar közétkeztetés megújítója sajnos már kilenc éve nincs köztünk, de mindaz, amit megálmodott és létrehozott, a mai napig él és hatással van hétköznapi életünkre. Az általa megalapított PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. ugyanis pontosan azon szigorú elvek és minőségi követelmények alapján működik, melyeket még Süllős Gyula fogalmazott meg először, most pedig – mint szakmai örökséget – a fia viszi tovább.

Tény, hogy Magyarországon elsőként a PENSIO vezette be a reformétkeztetést a közétkeztetési szektorban 2005-ben a XI. kerületben, és ők alkalmazták először a reformétkeztetés tízparancsolatát:

 
icon01
    • Csökkenteni kell a szénhidrát bevitelét, valamint a só használatát vissza kell szorítani
    • Növelni kel a fehérhúsok fogyasztását, mint a pulyka és csirke, hal
    • Tejes termékeknél a savanyított az ajánlott. (Joghurt, kefir, sovány egyszerű sajtok)
    • A magvas ételeket mennyiségét növelni kell.
    • A főzelékek heti kétszeri adagolása egyszerű étellel.
    • A vöröshúsok száműzése az étlapról, a nehéz ételek kizárása.
    • Naponta gyümölcs és ásványvíz fogyasztása, az édes sütemények abszolút korlátozása.
    • Reggelinél és uzsonnánál előnyben kell részesíteni a növényi alapanyagból készült kenős krémeket, mézet, gyümölcsteákat.
    • Csapvíz helyett minőségi ásványvíz.
MAP01