sajto03

A közétkeztetés és a minőség egyáltalán nem egymást kizáró fogalmak. Bizonyíték erre, hogy a magyar közétkeztetést megreformáló Süllős Gyula az általa 1993-ban létrehozott PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft.-vel bebizonyította, hogy a reformkonyha sikeres lehet a közétkeztetési piac élesedő árversenyében. Ma ez a kilenc társaságból álló cégcsoport a közétkeztetési piac vezető szereplője. Országszerte több mint 300 intézményt lát el, 1000 főállású alkalmazottat foglalkoztat, és naponta több mint 100 ezer ember egészséges és korszerű étkezéséről gondoskodik – méghozzá kiemelkedő minőségi követelmények között. A társaság ugyanis Magyarországon egyedülálló módon, elsőként vezetett be öt különböző nemzetközileg elismert minőség biztosítási rendszert. A konyhák a HACCP Magyar Élelmiszerkönyv 2-1/1969 számú előírásainak és az ISO 22000 Élelmiszer-biztonsági rendszernek megfelelően működnek. A teljes vállalati működés ellenőrizhetőségét szavatolja az ISO 9001 Minőségirányítási rendszer, míg az ISO 14001 Környezetirányítási rendszernek való megfelelés a környezetvédelem, a hulladék-kezelés területén biztosít kiemelkedő teljesítményt. Az MSZ 28001:2008 (OHSAS 18001:2007) rendszer a munkahelyi egészségvédelem területén a munkavédelem átláthatósága mellett, megfelelően gondoskodik a biztonságos és egészséget nem veszélyeztetető munkavégzés feltételeinek kialakításáról. Mindez látható és ellenőrizhető garanciát jelent a minőség folyamatos biztosítására, és ez az ételek minőségén és ízén is érződik.

MAP01