Ha desszertet kell választani, sokak kedvence a gesztenyepüré, ami érthető is, hiszen ez a finomság nem csak finom, de rendkívül egészséges is. A gesztenye például önmagában ideális nyalánkság a fogyókúrázóknak, hiszen zsiradékot alig, koleszterint pedig egyáltalán nem tartalmaz. Ez a magyarázata annak, hogy a reformétkezést támogató szakácsok, mint például a magyar közétkeztetést új alapokra helyező Süllős Gyula is előszeretettel használták a gesztenyét már évtizedekkel ezelőtt is például húsok töltéséhez, vagy épp levesként elkészítve. Most ez utóbbihoz adunk egy kiváló receptet.

 

Gesztenyepüré leves pirított tökmaggal

 

Gesztenyepüré leves pirított tökmaggal

Hozzávalók (4 főre):

15 dkg natúr gesztenyemassza
1 dl tejszín
1 db tojássárgája
10 dkg tökmagbél
1 ek. olívaolaj
1 kk. őrölt szegfűszeg

Elkészítési mód:
A gesztenyemasszát egy lábasba rakjuk, majd 8 dl vízzel, 10 percig főzzük. Sóval ízesítjük, szegfűszeggel illatosítjuk. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tojás sárgával simára kevert tejszínt. Egy forralás után tálaljuk a tetejét olívaolajon pirított tökmaggal megszórjuk.

 

MAP01