A háziasszonyok közül egyre többen fedezik fel a medvehagymát, aminek az illatával tavasszal tele vannak az erdők. Furcsa zöldség ez, hiszen mondhatjuk rá, hogy saláta, de ízesítőként is kiváló, mivel aromája a fokhagymáéra emlékeztet. Ráadásul egészségvédő hatása miatt ma már nem csak az előkelő éttermek étlapján találkozhatunk vele, hanem a Süllős Gyula mesterszakács által megreformált magyar közétkeztetés kínálatában is. A medvehagyma ugyanis remek étvágynövelő, csökkenti a vérnyomást, illetve a vér koleszterinszintjét.

 

 

 

Medvehagymás csirkemell püréleves

 

Medvehagymás csirkemell püréleves

Hozzávalók (4 főre):

1 csokor medvehagyma
20 dkg csirkemellfilé
1 dl tej
40 dkg burgonya
2 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítési mód:
A csirkemellfilét és a tisztított kockákra vágott burgonyát 5 dl vízben felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük és puhára főzzük, leszűrjük. A hús levét félretesszük. A medvehagymát, a petrezselyemzöldet, a főtt burgonyát valamint a csikemellfilét leturmixoljuk, vajban megdinszteljük, majd felöntjük a húslével, hozzáadjuk a tejet és az egészet krémesre főzzük.

 

MAP01