Talán a leggyakoribb konyhai „baleset” az étel elsózása. Ez szinte már mindenkivel megtörtént, a hiba kijavítása pedig nem egyszerű. A legtöbben úgy próbálják orvosolni a bajt, hogy felhígítják az ételt – ám ez sokszor a minőség rovására megy, mivel a végeredmény túl jóval íztelenebb és hígabb lesz. A mesterszakácsok – mint amilyen Süllős Gyula, a minőségi magyar közétkeztetés létrehozója is volt – számára azonban nem okoz gondot egy ilyen helyzet. A megoldás roppant egyszerű: az elsózott ételbe tegyünk egy-két közepes méretű meghámozott burgonyát. Ez ugyanis magába szívja az étel sótartalmának egy részét és ezzel megmenthető az adott fogás. Még gyorsabban elérhető a kívánt eredmény, ha a burgonyát kisebb darabokra vágjuk.

 

Az elsózott étel könnyen javítható!

 

 

MAP01