Sok háziasszony számára jelenthet gondot, ha a kelleténél több krumplipüré marad a vasárnapi ebédről. Ám semmi gond, hiszen ezt a köretet nem kell kidobni, mivel remekül hasznosítható – például burgonyakrokettként!
Négy adag esetén elég hozzáadni egy tojást, illetve 2-3 evőkanál lisztet. A liszt helyett tehetünk bele egy kávéskanál vízben elkevert keményítőt is, így kevesebb lesz a krokett szénhidráttartalma – ennek fontosságát már Süllős Gyula, a magyar közétkeztetés megreformálója is felismerte. Az így feljavított masszát újra összegyúrjuk és vizes kézzel rudakat formázunk belőle, amiket 2-3 centis darabokra vágunk. Forró, bő zsiradékban kell kisütni, de sütőpapírra téve akár le is fagyaszthatjuk.

 

Ne dobja ki a krumplipürét, mesés finomság lehet belőle!

 

 

MAP01