A mosógép csapágy meghibásodásának okai

0 Comments

A mosógépek üzemzavarának egyik leggyakoribb oka a mosógép csapágy meghibásodása. Kellő tapasztalat fejében akár mi magunk is belevághatjuk a fejszénket a mosógép csapágyának a cseréjébe, viszont előzőleg okos gondolat felkészülni a kétségtelenül komplex feladatra.

Nem egy, hanem két csapággyal lesz dolgunk

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, csak az lásson neki a mosógép csapágy cseréjének, akinek volt már dolga hasonló feladattal. A tapasztalt személyek tudják, a legtöbb mosógépnek nem egy, de két csapágya is van, illetve létezik a szimering is, ami szintén terítékre kerül a szerelés során.

Szerelés odahaza a megfelelő felkészültség jegyében

A csapágyak közül a kisebbik a gép hátulsó részében kap helyet. Ezt leszerelni nem nehéz, ám ezzel még nem oldottuk meg a problémát. A munka oroszlánrésze a belső csapágy cseréjére vonatkozik, hiszen ez már jóval komplexebb folyamatok együttesét igényli.

Mosógép csapágyazása

Mitől hibásodik meg az alkatrész?

A mosógép belsejében található első csapágy szimeringgel van rögzítve. Általában a berendezés meghibásodásáért ez az alkatrész felelős, hiszen, ha a tömítése megsérül, víz szivárog be a mosógépbe. A mosógép csapágy meghibásodása könnyen tetten érhető: ha a gép zörög és kattog, már okkal gyanakodhatunk.