Hűtőgép fogantyú cseréje

0 Comments

 

A hűtőgép több féle típusban, kivitelben, kinézetben, és formában fellelhetőek. Más és más a beépíthető, fogantyú nélküli és a fogantyúval nyitható.

 

Tisztán tartás szempontjából sokkal kényelmesebb, ha nincs fogantyúja a hűtőnek, mert könnyebben át lehet törölni. Ha viszont van, akkor az el tud törni, amit persze orvosolni kell. Mind az esztétika, mind pedig a használhatóság miatt.

Hűtőgép fogantyú cseréje

Ebben az esetben le kell csavarozni a régi darabot, és újat tenni a helyére.

 

Típus és modellszám szerint lehetséges az interneten online webshopokból rendelni, mivel a boltokban nem igen árulnak ilyen alkatrészeket, főleg nem annyi féle típushoz, mint amennyi forgalomban van.

 

Sokszor megesik, hogy a hűtő már régi, és már nem kapható hozzá gyári fogantyú, ami nem probléma, hiszen kompatibilis biztosan lesz. Ezt leginkább méret szerint kell kiválasztani, amit segít az, hogy le szokták írni a kér csavar közti távolságot. Azonban érdemes átgondolni, ha esetleg egy után gyártott terméket vásárolunk, hogy az lehet sokban el fog térni az eredetitől, ami ezért lehet problémás, mert általában 2 ilyen tartozék található a gépen. Egy a hűtő részén, egy pedig a fagyasztón. Ilyenkor sajnos, aki szép összképet szeretne elérni, annak kettőt kell vásárolnia.

 

A szerelése végtelen egyszerű, mint már fentebb említettem, csak egy csavarhúzó kell hozzá, amivel a régit is leszereljük, majd az újat fel. Érdemes az új felrakása előtt a csavarok körül áttörölni a felületet, hiszen az oda gyülemlett kosz és felrakódás nem volt hozzáférhető.

 

Jó tipp, hogy ha már úgyis eltört a nyitó alkatrész, és a tulajdonosnak a képzeletében más színű, fajtájú, stílusú darab tűnik fel, akkor ez is egy indok lehet arra, hogy újítsunk a dizájnon, akaratlagosan nem gyári darabot vásárolva. Ezt tetézhetjük akár a hűtő lefestésével, vagy át fóliázásával, habár ez már más téma, és annak is érdemes utánajárni.

Hűtőgép alkatrészekről már írtunk ebben a cikkünkben, nézze meg az ott található webshop elérhetőségét is.