Meghibásodott a mosógép szivattyú? Ne essen pánikba!

0 Comments

A mosógép szivattyú üzemzavarának általában két oka van. Az egyik az, hogy az alkatrész elavult, és cserét igényel. A másik ok, ami a jelenség hátterében állhat, már jóval könnyebben és jutányosabban megoldható.

Hibás a mosógép szivattyú

Gyakori jelenség a dugulás

 

Nem is gondolnánk, hogy a dugulás mennyire gyakorta okoz gondokat a háztartásokban! A mosás közben ugyanis könnyen „elszabadulhat” egy-egy ruhadarab, ami a mosógép belső alkatrészeire tekeredve, esetleg az elfolyó-tömlő csövében megadva elzárja a kijáratot, így a víz nem tud távozni a készülékből. Kellő affinitás és némi rákészülés fejében, különösebb szakmai tudás nélkül is megoldhatjuk a problémát.

Mosógép alkatrész, szivattyú csere

Hogyan férhetünk hozzá a mosógép szivattyúhoz a legegyszerűbben?
Az első és legfontosabb teendő, még mielőtt bármihez is hozzálátnánk, a mosógép áramtalanítása. Miután ezzel megvagyunk, támasszuk ki a berendezést, így könnyebben leereszthetjük a tartályban maradt vizet. Az előlap eltávolításával azonnal hozzáférhetünk a mosógép szivattyúhoz, amire, ha nem műszaki meghibásodás az üzemzavar oka, már első ránézésre láthatjuk, mi okozza a dugulást. Ezt általában a gépre rátekeredett textil idézi elő, amit néhány óvatos mozdulattal könnyedén eltávolíthatunk a mosógép szivattyúról.

 

Itt vásárolhat mosógép szivattyúkat: netlap.info/termekkategoria/mosogep-alkatreszek/alkatresz-szerint-mosogep-alkatreszek/mosogep-szivattyuk/